Ormos Imre Park

Április 30-án megnyílt Szolnok legszebb és legnagyobb közparkja, az egykori tüdőkórház területén megépült Ormos Imre Park. A parkban hatalmas tematikus játszótér, futókör, kosárlabdapálya, street workout pálya,  több mint húszezer négyzetméter zöldfelület, új facsemeték, esztétikus zöld környezet és kávézó is várja a látogatókat.

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata, 2016-ban benyújtott „ZöldRE GENERÁCIÓ! – a volt Tüdőkórház területének rehabilitációja Szolnokon” című pályázatára 555,7 millió forint európai uniós támogatást nyert, melynek köszönhetően a megyeszékhely legnagyobb közparkját építette meg a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. A 2017-ben kezdődő hosszú, alapos munkák és a kert rehabilitációját megalapozó, beteg, balesetveszélyes fák eltávolítását követően megépült az Ormos Imre Park.

A park területe egykor az Állami Tüdőkórház különleges kertje volt, melynek terveit 1947-ben Ormos Imre készítette el. Így aztán az új park méltán viseli a tervező nevét, kinek munkásságát 1962-ben Kossuth díjjal is jutalmazták.

A kertészeti szakemberek az állomány fiatalításával felfrissítették a sokak által Szolnok „tüdejének” emlegetett parkot. A védett övezettel óvatosan bánva, megőrizték az értékes fákat és melléjük 70 darab új facsemetét és 300 méter cserjesort ültettek.

Az új parkba belépve, a fogadóépületben egy kávézó várja látogatókat.

A park területén egy családias lakóövezet épült, továbbá egy hatalmas játszótér, futókör, kosárlabdapálya, street workout pálya is várja a kikapcsolódni vágyókat. A biztonságos, tematikus játszótér elemei Szolnok nevezetességeit ábrázolják, mint például a Szolnok Vár, Tiszavirág híd, Víztorony, Tisza folyó és megtalálhatóak Szolnok repüléstörténetének emlékezetére megalkotott játszótéri elemek is.

A park baba-mama barát, komfortos és minden igényt kielégít egy szabadtéri kikapcsolódáshoz a családoknak, sportolni vágyóknak. A kosárlabdapálya és futókör a biztonságos és minőségi sportoláshoz járul hozzá mind az amatőr, mind a profi sportolók számára egyaránt. A felnőtt játszóteret, azaz a street workout pályát pedig változatos, funkcionális edzésekre használhatják a lelkes mozogni vágyók.

A szabadidő eltöltésének kényelméről ivókutak, mosdók, padok és kerékpártárolók gondoskodnak.

A park infrastruktúrája a későbbi rendezvények befogadására teljeskörűen felszerelt. A biztonságot 6 darab térfigyelő kamera szolgálja. A körbekerített parkot két bejáraton is megközelíthetjük autóval és gyalogosan is egyaránt. A belépés ingyenes, a kapuk pedig reggel 7.00 és este 20.00 óra között nyitva állnak a látogatók számára.

A park egész területén tilos a dohányzás.

TALLINNALCSI